25+26
AUG
2023

Route 2
Oranje Route

GARNWERD TENT
AANVANG
12:30

vlakbij de molen t/o Hunzeweg 40, 9893 PD Garnwerd


1

Garnwerd tent

NEW DUTCH JAZZ QUINTET

set 1
12:30 - 13:30

MAX.300
Garnwerd tent
2
Concertfoto NEW DUTCH JAZZ QUINTET

NEW DUTCH JAZZ QUINTET

JAN JENESON TENORSAX
DION HOORN ALTSAX
LARS VAN DER MEER PIANO
BRAN GOSKER BAS
WILLEM B.B DRUMS

New Dutch Jazz Quintet bestaat uit vijf jonge jazzmusici van het Prins Claus Conservatorium. Hard-bop en post-bob was de inspiratie voor de band. Grootheden als Hank Mobley en Wayne Shorter dienden als voorbeelden. Het kleurenpalet van deze band is divers en wisselt moeiteloos tussen moderne en ‘klassieke’ jazzmuziek. Overlappende factor: het mag swingen!

Concertfoto NEW DUTCH JAZZ QUINTET

2

Sauwerd schuur

THE SKYPAINTERS

set 1
14:00 - 14:45
set 2
15:15 - 16:00
MAX.150
Sauwerd schuur
2
Concertfoto THE SKYPAINTERS

THE SKYPAINTERS

ANDREIA FLORINDO ALTVIOOL
KIRILL DUMCHENKO GITAAR
TONKE SUITHOFF PIANO, KEYBOARDS
BRETT DOUGHERTY BASGITAAR
PETR AGAPOV DRUMS

The Skypainters is in 2017 op het Groningse Prins Claus Conservatorium opgericht door componist en gitarist Kirill Dumchenko. Stilistisch kan de muziek worden omschreven als een samensmelting van moderne jazz en romantische klassieke muziek. Kirill noemt het impressionistische Jazz. The Skypainters werken aan een open geluid, lichtvoetig en beweeglijk. Soms krijgt de muziek versterking van operazang, net als bij de filmmuziek van Ennio Morricone.

Concertfoto THE SKYPAINTERS

foto: Julia Dumchenko

3

Oostum kerk

TURKISH PUMPKIN

set 1
15:15 - 16:00
set 2
16:30 - 17:15
MAX.80
Oostum kerk
2
Concertfoto TURKISH PUMPKIN

TURKISH PUMPKIN

KOEN BOEINGA ALTSAX
GIUSEPPE DORONZO BARITONSAX
ESAT EKINCIOGLU CONTRABAS
MEES SIDERIUS DRUMS

Bassist en bandleider Esat Ekincioglu zet voor Turkish Pumpkin zijn joker in met een enthousiast blazersduo. Koen Boeinga en Giuseppe Doronzo weten elkaar op te zwepen tot intense climaxen. De pompoensoep bestaat uit een vrije groove van het Afro-Anatolische continent terwijl de band improviseert op bijvoorbeeld bruilofts- en begrafenismuziek uit het nabije Oosten. Zowel bassist Esat als saxofonist Giuseppe hebben hun opleiding achter de rug op het PCC Groningen. Samen zijn ze ook de ruggengraat van het succesvolle mediterrane AVA Trio. In Turkish Pumpkin horen we een nieuwe generatie Nederlandse improvisatoren.

foto: Eddy

4

Fransum kerk

GEORGE DUMITRIU MONK ON VIOLA

set 1
15:30 - 16:15
set 2
16:45 - 17:30
MAX.75
Fransum kerk
2
Concertfoto GEORGE DUMITRIU MONK ON VIOLA

GEORGE DUMITRIU MONK ON VIOLA

GEORGE DUMITRIU ALTVIOOL, ELEKTRONICA

Violist en gitarist George Dumitriu uit Boekarest heeft voetstappen liggen in Groningen. Zijn combinatie van snaren met live elektronica wordt zeer gewaardeerd in formaties rond Alex Simu, Kaja Draksler en Eve Risser. Het duo met vocaliste Sanem Kalfa bestaat deze zomer vijftien jaar en kent zijn oorsprong ook in stad. Begin dit jaar presenteerde George Dumitriu in het Bimhuis zijn nieuwste soloproject: Monk on Viola, waar hij de muziek van Thelonious Monk uitpluist en als improvisator weer opnieuw in elkaar zet. Een spannende exercitie waar je in Fransum met je neus bovenop wilt zitten.

foto: Junna

5

Ezinge Museum

FRANS VERMEERSSEN TRIO

set 1
17:00 - 17:45
set 2
18:15 - 19:00
MAX.100
Ezinge Museum
2
Concertfoto FRANS VERMEERSSEN TRIO

FRANS VERMEERSSEN TRIO

FRANS VERMEERSSEN TENORSAX, SOPRAANSAX
DION NIJLAND CONTRABAS
THOMAS JASPERS DRUMS

De melodieuze aanpak in het nieuwe trio van saxofonist Frans Vermeerssen doet denken aan All Ears, zijn succesvolle quintet dat eind jaren tachtig aan de weg timmerde met de New Yorkse trompettist Herb Robertson en de onlangs overleden gitarist Piet Hoeksma. Daarna volgde een jarenlange samenwerking met pianist Michiel Braam en ook nam Vermeerssen plaats op de stoel van Willem Breuker voor de serie laatste concerten van het Breuker Kollektief. Tegenwoordig is de saxofonist op pad zonder akkoordinstrument. Het geeft hem alle vrijheid om zijn voorliefde voor grote tenoristen uit te werken (Yusef Lateef, Rahsaan Roland Kirk). Dit voorjaar kwam een nieuwe Vermeerssen Trio cd uit: The Trail.

6

Garnwerd schuur

CHRISTIAN MARIEN QUARTET

set 1
18:30 - 19:15
set 2
19:45 - 20:30
MAX.150
Garnwerd schuur
2
Concertfoto CHRISTIAN MARIEN QUARTET

CHRISTIAN MARIEN QUARTET

TOBIAS DELIUS TENORSAX, KLARINET
JASPER STADHOUDERS GITAAR
ANTONIO BORGHINI CONTRABAS
CHRISTIAN MARIEN DRUMS

Dit is de eerste band die de Berlijnse drummer Christian Marien onder eigen naam presenteert. Hij was op zoek naar muzikanten met een groot hart en dito oren. En hij is er met deze bezetting in geslaagd om mensen bij elkaar te zetten die Marien’s composities steeds opnieuw kunnen ontdekken en vormgeven. Soms klinkt het als Ornette Coleman’s Prime Time met Jasper Stadhouders in de rol van James Blood Ulmer. Dan weer is Tobias Delius aan zet en lijkt de timing op een Delius Kwartet. Bassist Antonio Borghini is in dit gezelschap een onafhankelijke kracht. En de drummer? Die heeft vrij spel, want het is zijn band.

foto: Chris Heenan

7

Garnwerd tent

NAKED EARS feat JOSEPH BOWIE

set 1
21:00 - 21:45
set 2
22:15 - 23:00
MAX.300
Garnwerd tent
1
2
3
4
5
Concertfoto NAKED EARS feat JOSEPH BOWIE

NAKED EARS feat JOSEPH BOWIE

GIJS LEVELT TROMPET
JOAO DRIESSEN SAXOFOON
GIL LOPEZ GITAAR
MARK MILAN KEYBOARDS
JASPER DE BEER BAS
GREG SMITH DRUMS
JASPER GOEDMAN PERCUSSIE
PAUL ISME VOCALS
SPECIALE GAST: JOSEPH BOWIE TROMBONE, VOCALS

In Garnwerd staat weer een ZJFT-tent als centraal meetingpoint met gezellige eetstalletjes. De tent doet ook weer dienst als een muziekpodium voor overdag en ‘s avonds voor het slotfeest. Dit jaar komt Naked Ears, de jazzfunkband van bassist Jasper de Beer, die we in het dagelijks leven kennen van de Amsterdam Klezmerband. Samen met gitarist/producer Gil Lopez brengt de achtmansband een opwindende mix van funk grooves, P-funk, ska en afrobeat. Als speciale gast komt de Amerikaanse zanger/trombonist Joseph Bowie van Defunkt mee.

En extra: DJ Swoolish in de tent.


Routeinfo

vlakbij de molen t/o Hunzeweg 40, 9893 PD Garnwerd

Tickets
Routetijden

Startlocatie

GARNWERD TENT
AANVANG
12:30

Voorzieningen

Fiets huren, pech onder weg, trek of informatie honger?
Op het startpunt van uw route ontvangt u een programmaboekje met routetijden, het laatste nieuws en voorzieningen op uw route. Ook vindt u informatie op de service pagina bij festival informatie