25+26
AUG
2023

ZJFT 2023


Vrijdag 25 augustus

Proloog

Simplon Groningen

ZATERDAG 26 AUGUSTUS

ZomerJazzFietsTour

Reitdiepdal (boven Groningen)


Entreeprijzen

Voorverkoop t/m 18 augustus

€ 45,00 ZJFT-passe-partout
€ 40,00 met korting (cjp/studenten/minima)
kinderen t/m 15 jaar € 2,50

Volle prijs vanaf 19 augustus

€ 50,00 ZJFT-passe-partout
€ 45,00 met korting (cjp/studenten/minima)
kinderen t/m 15 jaar € 2,50

Proloog

€ 20,00 losse entreekaart
€ 15,00 in combinatie met ZJFT-passe-partout

Laatste Nieuws


STEVEN KAMPERMAN EN OENE VAN GEEL TE GAST BIJ HET NOORDPOOL ORKEST

In Maarhuizen worden nieuwe composities van Steven Kamperman en Oene van Geel uitgevoerd door het 42 koppen tellende Noordpool Orkest.

EXPOSITIE IN OBERGUM

In de kerk van Obergum, Winsum wordt het concert van het Zummerbühne Kwartet gecombineerd met de expositie Macht en Pracht in de kerk. Let op: hierdoor zijn er een beperkt aantal zitplaatsen. http://www.machtenpracht.nl/

NIET PARKEREN IN MAARHUIZEN

Voor auto’s: niet parkeren in Maarhuizen want daar is echt geen plek. In Winsum wel. Parkeren in Garnwerd kan het best achter de begraafplaats.

HET ARTIS ORKEST MAAKT KLANKKLEUR DIEPER

Bo van de Graaf heeft zaterdag Jan Willem van der Ham (fagot) als gast uitgenodigd voor het concert in de kerk van Ezinge.

DE SURPRISE ACT VAN ZJFT 2023 IS: GUY SALAMON GROUP

Sauwerd schuur Veldman 18:30-19:15 19:45-20:30
Kijk bij route 3 of in het totaaloverzicht voor meer informatie!

NU IN DE AANBIEDING (OP IS OP) IN DE TENT IN GARNWERD

ZJFT’s oude t-shirts en oude posters. Onbetaalbare herinneringen voor een schappelijk prijsje

LEKKER! CATERING BIJ DE TENT IN GARNWERD

de keuken van het ongewenste dier

Gerechten met daarin ‘ongewenste dieren’ verwerkt www.dekeukenvanhetongewenstedier.nl

PietsaPietsa

Wouter bakt pizza’s met zijn mobiele pietsabakkerij
www.wouterasmus.com

Fernande

heerlijke tapas van Fernande

Shamyr & Leonie

Shamyr en Leonie werken beide bij Bie de Buuf en maken maaltijdsalade’s

De catering is vanaf ongeveer 17 uur aanwezig, de bar is de hele dag geopend.

PECH? BICYCLE REPAIR MAN!

Bicycle Repair Man is de hele dag aanwezig om lekke banden en dergelijke te verhelpen. Net als alle andere superhelden doet hij zijn werk gratis: 06-1007 6852

Intro

De 37ste ZomerJazzFietsTour gaat weer back to normal, dus net zo bijzonder als altijd. De jazzfietser kan weer zelf een programma kiezen of een van de vijf voorgestelde routes volgen. Overstappen naar andere routes kan ook. En wat zijn we trots op de samenwerking met het Prins Claus Conservatorium en Zummerbühne!

De vrijdagse openingsavond is weer in Simplon in Groningen. De Proloog met ondertitel Ein Abend aus Berlin brengt twee generaties Berlijnse jazzmusici samen. De jonge Insomnia Brassband en het legendarische Ruf Der Heimat laten horen dat er nog leven in de freejazz zit.

Op de zaterdagmiddag staan er meer Duitse bands op de kerkplanken, zoals het Christian Marien Quartet en Uwe Oberg Lacy Pool met de gelouterde basklarinettist Rudi Mahall in de gelederen. Uit Zwitserland komt de wonderschone trompet/harp combinatie Tom Arthurs/Giovanna Pessi naar Fietstourland. Uit Zürich komt Omri Ziegele’s Tomorrow Trio met onze nationale slagwerkheld Han Bennink. Ook worden twee grootheden uit Engeland verwacht: duo Trevor Watts/Veryan Weston.

Programma

Trompettist Dave Douglas brengt zijn album Mountain Passages tot leven in de originele bezetting met Michael Moore en muzikanten uit de VS en Canada. De slotact in Garnwerd, de opwindende jazzfunkband Naked Ears, krijgt versterking van Defunkt trombonist Joseph Bowie.

Vocaliste Una Bergin brengt met een bijzondere samenstelling van haar band Snowapple een ode aan het werk van vader Sean Bergin. Klarinettist Steven Kamperman componeerde Maison Moderne na een verblijf in het Parijse Theo van Doesburghuis. Saxofonist Bo van de Graaf presenteert zijn nieuwe project vol dierenverhalen: Het Artis Orkest.

Imaginaire landschappen komen voorbij in de muziek van Iman Spaargaren’s Undercurrent Orchestra, de sfeervolle filmscores van Marzio Scholten Ruis en de minimale klanken van Arvo Pårt en Aphex Twin zijn terug te vinden bij het Artvark Saxophone Quartet. Collectieve improvisatie en elektronica wordt gecombineerd in het Rotterdamse Hydra Ensemble. Ook violist George Dumitriu gebruikt elektronica voor zijn nieuwe soloprogramma Monk on Viola.

Groninger roots komen naar boven in Timber3+1, het nieuwe Frans Vermeerssen Trio en in een frisse Turkish Pumpkin van bassist Esat Ekincioglu. Het Prins Claus Conservatorium presenteert drie formaties op de ZJFT: The Skypainters, Clarimba en het New Dutch Jazz Quintet. Ook het muziektheatergezelschap Zummerbühne, dat deze zomer in Maarhuizen zit, presenteert twee concerten van het Noordpool Orkest en het Zummerbühne Kwartet.

Genoeg te kiezen op de ZJFT dit jaar. Met grote dank aan de vele vrijwilligers die in het laatste weekend van augustus voor de ZJFT in de weer zijn.

We zijn nog steeds het festival waar je zeker bent de helft te missen. En je moet nog zelf fietsen ook.

Ga naar de tweede set. Dan heb je een veel grotere kans dat je er nog bij kunt, leert ons 36 jaar ervaring.