ZJFT
2021

Limited Edition

Zaterdag 28 augustus

ROUTE 2

Programma >

Programma route 2

ADUARD / KLOOSTERKERK

HET ORGEL TRIO & BRASS

Ruben Drenth trompet * Joost Buis trombone * Steven Kamperman altklarinet, sopraansax * Dion Nijland contrabas * Berry van Berkum kerkorgel

Bandleider Steven Kamperman grossiert in aantrekkelijke projecten. Zo schudde hij onlangs nog een heuse opera uit de mouw. Als regelmatige gast van de ZJFT kennen we zijn voorkeur voor imaginaire volksmuziek. Met Het Orgel Trio, HOT&BRASS tapt hij uit een ander vaatje en laat zich inspireren door de grote Duke Ellington. Met een kerkorgel en twee koperblazers in de gelederen wordt Duke Ellington's vroege (voor 1930) en late werk (na 1965) gespeeld. Zo komt een klassieker als Rockin ’in Rhythm voorbij, maar ook Come Sunday of Heaven (van zijn Sacred Concerts).

Bandfoto

DEN HAM / SCHUUR HUIZINGA

WONDERYEARS

Jasper Blom tenorsax * Sean Frasciani contrabas * Felix Schlarmann drums

De drie van Blom improviseren op muziek van Stevie Wonder en brengen met hun programma WonderYears een ode aan een van de meest creatieve songwriters van de 20e eeuw. Het is een verrassing hoe de funky grooves en catchy harmonieën van Stevie Wonder zich laten omwerken tot nieuwe jazzimprovisaties. De muzikale thema's waarmee iedereen is opgegroeid komen op de meest onverwachte plekken bovendrijven. Drummer Felix Schlarmann is bekend van orgeljazzband Bruut. En Jasper Blom heeft de Buma Boy Edgarprijs 2019 op zak.

Bandfoto

foto: M. Roelofs

FEERWERD / SCHUUR HANS

THE PREACHER MEN

Efraim Trujillo tenorsax * Rob Mosterd hammond orgel * Chris Strik drums

The Preacher Men worden aangeblazen door het machtige Hammond B3 orgelgeluid en de vuige tenorsax van Efrain Trujillo, de hoofdpreacher in dit woeste driemanschap die we kennen van de Ploctones of New Cool Collective Bigband. Met dit krachtige hammond orgeltrio recept wordt de aangename kant van jazz en blues opnieuw tot leven gewekt. Vervolgens gaat er een flinke shot souljazz over heen. Met deze hete orgelmix sleepten ze in 2019 de Edison Publieksprijs in de wacht.

Bandfoto

foto: Ferry Knijn

SAUWERD / ONSTAHEERD

AD COLEN QUINTET

Ad Colen tenorsax, sopraansax * Mike Roelofs keyboards, piano Rogier Hornman cello * Dion Nijland contrabas * Yonga Sun drums

Ad Colen zoekt verschillende vogellijnen uit, schrijft ze op en verwerkt ze tot nieuwe composities. Als de vogelklanken vertraagd worden ontvouwen zich weer heel nieuwe klanken en melodische lijnen. De Heremietlijster herbergt in zijn kwetterende zang een mooie lyrische lijn. De zang van een winterkoning heeft iets weg van een modern klassieke melodielijn. Net zoals de melodie van een jazzstandard een leidraad kan zijn om te improviseren, kunnen de ritmes, melodieen en klanken van de vogels dat ook zijn. En de cd heet: A BIRDS’ EYE VIEW, volgens de NRC: 'Een prachtige hommage aan vogelzang'.

Bandfoto

foto: Elisabeth Melchior

* Programma onder voorbehoud

Routeinfo >

Programma route

De groene route gaat van Aduard, via Den Ham en Feerwerd naar Sauwerd (15,5 kilometer).

Van Duke Ellington naar Stevie Wonder is op ZJFT 2021 maar een klein stukje fietsen. De Kloosterkerk van Aduard is het startpunt voor de harmonieën van Duke Ellington door Het Orgel Trio & Brass. Ten Noorden van Den Ham in de schuur van de familie Huizinga staat WonderYears klaar met Jasper Blom. Dan naar de schuur van Hans in Feerwerd voor het vette Hammondorgel B3 geluid van The Preacher Men. En uiteindelijk naar Sauwerd waar in de Onstaheerd het Ad Colen Quintet klaar staat met een opwekkende dosis vogelzang.

bestel KAARTEN
Route tijden >

route tijden

Wanneer u een kaart met een bepaalde starttijd koopt heeft u ook vaste tijden voor de volgende concerten en eventueel de maaltijd

Concert/Starttijd 11.00 12.30 14.00
Aduard – HET ORGEL TRIO & BRASS 11.00-11.45 12.30-13.15 14.00-14.45
Den Ham – WONDERYEARS 12.45-13.30 14.15-15.00 15.45-16.30
Feerwerd – THE PREACHER MEN 14.30-15.15 16.00-16.45 17.30 - 18.15
Sauwerd – AD COLEN QUINTET 16.15-17.00 17.30-18.15 19.15-20.00
Optioneel  – Maaltijd Klein Wetsinge vanaf 17.15 vanaf 18.45 vanaf 20.00
Tools >
Route Maaltijd >

Route Maaltijd

Diner Klein Wetsinge optioneel

Na een muzikale dag en tegenwind kan je dit jaar de fietstour afronden met een heerlijk diner aansluitend op het laatste concert in de Onstaheerd. Vlak naast Sauwerd ligt Klein Wetsinge. Hier kan je genieten van meerdere gangen in de vorm van een buffet met biologische, lokale produkten in het prachtige kleine kerkje. Alle gerechten worden met liefde en aandacht bereid door de studenten en meester-chefs van het Spijslokaal.

  • Kerkje Klein Wetsinge, Valgeweg 12 Klein Wetsinge

*De capaciteit in het kerkje is beperkt. Daarom hebben we een gelimiteerd aantal kaarten en drie tijdslots, aansluitend op het laatste concert in de route.
Het diner start om 17.15 uur / 18.45 uur en 20.00 uur.

Tips >

Route Tips

Parkeren

Je kan de auto parkeren bij de laad- en loskade in Aduard, naast de brug over het van Starkenborghkanaal,

Fiets huren?

Hugo de Groot Rijwielhandel / Burg. Seinenstraat 57 / Aduard / 050 - 4031904
Rijwielhandel Guikema / Zuiderweg 3 / Ezinge / 06 - 28893438 / guikemarijwielhandel.nl

BICYCLE-REPAIR-MAN

Heeft u tijdens de ZJFT een lekke band of andere problemen met de fiets? Bel de ZJFT-bicycle-repair-man. Hij komt zo snel mogelijk naar u toe en helpt u gratis! Zijn mobiele nummer is 06 100 76 852.

-ZJFT 2021-