ZJFT
2021

Limited Edition

Zaterdag 28 augustus

ROUTE 1 AANGEPAST

Programma >

Programma route 1

WINSUM / KERK OBERGUM

CHANGING LANDSCAPES

Oene van Geel altviool, cajon, vocals * Pau Sola cello, vocals * Philipp Rüttgers piano

Het duo van altviolist Oene van Geel (bekend van het Zapp strijkkwartet) met pianist Philipp Rüttgers is al een paar jaar actief. Hun composities bieden flimische vergezichten met kamermuziek of grootstedelijke jazz. Altijd met ruimte voor improvisatie en avontuur. Toen ze de Spaanse cellist Pau Sola leerden kennen waren ze meteen onder de indruk van zijn grote verhalende kracht. Voor dit nieuwe trio hebben ze fonkelnieuw materiaal geschreven. Reken als toehoorder op niets minder dan op prachtige muziek.

Bandfoto Changing Landscapes

foto: George Dimitriu

MAARHUIZEN / ENNE JANS HEERD

SON BENT BRAAM

Frans Vermeerssen sopraansax * Bart van der Putten altsax * Frank Nielander tenorsax * Claudio Jr De Rosa tenorsax * Angelo Verploegen trompet * Wouter Hakhoff trompet * Ilja Reijngoud trombone * Jeroen Verberne trombone * Aty de Windt baby bas * Michiel Braam piano, composities * Christine Schukking percussie * Martin Gort percussie * André Groen percussie

Vorig jaar was Michiel Braam klaar om met zijn nieuw jubileumprogramma El XYZ de Son Bent Braam de podia te veroveren. Na jaren met Bik Bent Braam maakte de pianist en componist een speciale latin versie voor een nieuwe bigband, Son Bent Braam. We kunnen ons eindelijk laven aan de wonderlijke arrangementen en muzikale hersenspinsels van de eigenzinnige pianist. De mastermind heeft een fantastisch ensemble samengesteld waarin de uitgebreide ritmesectie meteen opvalt. Toch nog stiekum dansen bij Son Bent Braam?

Bandfoto Son Bent Braam

Schaphalsterzijl / Batenborg

FELICITY PROVAN 5TET

Felicity Provan cornet, vocals * Han Buhrs vocals * Ada Rave saxofoon * Harald Austbø cello, vocals * Michael Vatcher drums, vocals

Trompettiste Felicity Provan heeft voor haar 5TET musici samengebracht die ook hun stem kunnen gebruiken. Felicity Provan heeft zelf altijd gezongen, bijvoorbeeld bij Sean Bergin's New Mob. Met Han Buhrs heeft ze een unieke vocale klankkunstenaar aan boord. Ook Harald Austbø en Michael Vatcher laten met zekere regelmaat hun stembanden klinken. Het palet van mogelijkheden waar de componist Provan gebruik van kan maken wordt stemmig uitgebreid met ervaren improvisatoren.

Bandfoto Provan quintet

KRASSUM / SCHUUR

TOBIAS DELIUS BOOKLET

Tobias Delius tenorsax, klarinet * Joe Williamson contrabas * Steve Heather drums

Tobias Delius heeft al heel lang een boekje. Een klein opschrijfboekje waar allerlei muzikale ideeën terechtkomen. De saxofonist is ruim dertig jaar actief in de Nederlandse nieuwe jazz met Sean Bergin, Tristan Honsinger en Corrie van Binsbergen. Hij maakt ook deel uit van het Available Jelly, ICP Orchestra en Louis Moholo Viva la Black. De laatste tijd woont hij in Berlijn. Dat boekje vol losse krabbels vormt de basis voor zijn internationale trio Booklet. Bassist Joe Williamson is Canadees en drummer Heather Australiër. Een uiterst behendig trio.

Bandfoto Tobias Delius Booklet

foto: Carola Quickels

* Programma onder voorbehoud

Routeinfo >

Programma route

De rode route gaat van Winsum via Maarhuizen en Groot Maarslag naar Garnwerd (20,4 kilometer).

Met Changing Landscapes begint in de kerk van Obergum in Winsum een avontuurlijke rijtje concerten van een prachtig trio met o.a. Oene van Geel. In de monumentale schuur van Maarhuizen staan Zuid-Amerikaanse vibes van Son Bent Braam op het menu. In de schuur van Batenborg, een nieuwe ZJFT-locatie staat het Felicity Provan 5TET klaar, waarin vijf ervaren musici uit de A'damse impro scene op de vocale tour gaan. En richting Stad in Krassum schuur staat het internationale trio Booklet van de fantastische saxofonist Tobias Delius paraat.

bestel KAARTEN
Route tijden >

route tijden

Wanneer u een kaart met een bepaalde starttijd koopt heeft u ook vaste tijden voor de volgende concerten en eventueel de maaltijd

Concert/Starttijd 11.00 12.30 14.00
Winsum - CHANGING LANDSCAPES 11.00-11.45 12.30-13.15 14.00 - 14.45
Maarhuizen – SON BENT BRAAM 12.30-13.15 14.00-14.45 15.30 - 16.15
Schaphalsterzijl – FELICITY PROVAN 5TET 14.15-15.00 15.45-16.30 17.15 - 18.00
Krassum – TOBIAS DELIUS BOOKLET 16.15-17.00 17.45-18.30 19.15-20.00
Optioneel  – maaltijd Bij Hammingh vanaf 17.15 vanaf 18.45 vanaf 20.00
Tools >

Tools route1

Route Kaarten

De startlocatie is de kerk in Winsum Obergum (Kerkpad 4, 9951 EP Winsum) Er zijn drie starttijden voor het eerste concert: 11.00 uur, 12.30 uur en 14.00 uur. De deuren gaan een uur voor aanvang open.

Route Maaltijd >

Route Maaltijd

Diner bij Hammingh optioneel

Na een lange dag vol muzikale indrukken en tegenwind kan je dit jaar de fietstour afronden met een heerlijk diner aansluitend op het laatste concert in uw programma. Geniet na het laatste concert in Krassum van een culinair drie gangen diner in de Doorrit; de prachtig gerestaureerde schuur van Bij Hammingh. Mocht je, na deze sportieve dag, trek hebben in een extra gang? Je kan het menu ter plekke uitbreiden naar een vier gangen diner.

  • Bij Hammingh De Doorrit, Hunzeweg 32 Garnwerd

*De capaciteit van de Doorrit is beperkt. Daarom hebben we een gelimiteerd aantal kaarten. U wordt een half uur na het laatste concert verwacht in de Doorrit.

Tips >

Route Tips

Parkeren

Parkeer de auto op de parkeerplaats achter de begraafplaats van Garnwerd aan de Krassumerweg en fiets vervolgens naar de kerk Obergum in Winsum. In Winsum zijn er voldoende parkeerplaatsen bij de sportvelden.

Fiets huren?

Fietsverhuur Winsum / Lombok 17 / Winsum / 0595 - 441662 / poortwinsum.nl
Rijwielhandel Guikema / Zuiderweg 3 / Ezinge / 06 - 28893438 / guikemarijwielhandel.nl

BICYCLE-REPAIR-MAN

Heeft u tijdens de ZJFT een lekke band of andere problemen met de fiets? Bel de ZJFT-bicycle-repair-man. Hij komt zo snel mogelijk naar u toe en helpt u gratis! Zijn mobiele nummer is 06 100 76 852.

-ZJFT 2021-